Spontan middag

Sent igår eftermiddag damp det ned ett mail från vår revisor om att jag och min businesspartner här nere behövde fylla i ytterligare en bunt papper som SARS (skatteverket) här nere behöver, och eftersom jag och Fredric planerar att gå på semester till helgen, kändes det som att det var lika bra att ta tjuren vid hornen och åka in till Kapstaden för ett snabbt möte…

Vi bestämde oss för att käka middag ihop och den här gången blev det favorit i repris: Hussar Grill. Hussar Grill är en “Steakhouse-kedja” med 6 i princip identiska restauranger utspridda över Kapstaden med omgivning. Igår besökte vi “original” restaurangen i Rondebosch och som vanligt var köttet supergott.

 Det jag gillar med dessa restauranger är att de verkligen uppmuntrar till B.Y.O (Bring Your Own=man får ta med eget vin till restaurangen) och till skillnad från de flesta restauranger så tar de inte betalt för att öppna vinet. I vanliga fall brukar restauranger ta mellan R20-40 per flaska i “Corkage fee”.

Så ofta när jag och Fredric blir sugen på en riktigt god köttbit, väljer vi ut en av våra finare viner som vi har hemma och åker till Hussar Grill…

För er som ska till Kapstaden, prova gärna restaurangerna som finns i Green Point och Camps Bay.


Hussar Grill hittar man i:

Rondebosch

Green Point

Camps Bay

Willowbridge

Stellenbosch

Constantia (Steenberg Village)

(Visited 85 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.