Som turist i Kapstaden…del 1

Så finns det ett myller av saker man måste se och göra…Får mycket mail från er som hamnat på min sida just för att ni planerar en resa till Sydafrika där ni ber om tips och råd så har nu bestämt mig för att skriva en liten lista på saker man inte får missa… börjar lite smått idag och kommer fylla på med mer efter hand.

The “Mother city” som Kapstaden ofta kallas är en fantastisk stad med mycket puls och aktivitet
samtidigt som man hittar oerhört vackra vyer och spektakulär natur bara ett stenkast från centrum. För mig är alltid synen av Table Mountain häpnadsväckande och jag slutar aldrig att förundras över de vackra omgivningarna.

På grund av Kapstadens historia med mycket europeiska influenser, känns den som en salig blandning av Afrika, Europa och även lite Amerika på en och samma gång.

Som turist finns det massor av ställen att se och upptäcka och mat och dryck hittar man till väldigt bra priser. Dessutom är det bara en timmes tidskillnad under svensk vinter så man slipper tänka på jet lag.

Här är några ställen man inte får missa och mina personliga åsikter om de vanligaste turist attraktionerna:

 • Table Mountain– Om inte den berömda vita duken av moln lagt sig över toppen av berget kan man ta en linbana upp och få en fantastisk utsikt över hela staden. Linbanan kostar R160. http://www.tablemountain.net/
 • Sightseeingbussen http://www.citysightseeing.co.za/ -Detta är ett bra sätt att få en bra överblick av staden med omgivning och samtidigt lära sig en del av guiden som finns ombord. Kostar Zar 120.00 och då kan man hoppa på och av så många ggr man vill under en hel dag.
 • Traska runt i Bo-Kaap– gamla slavområdet och där många färgade bor idag. Intressant historia och färgranna hus för snygga foton.
 • Waterfront– Shopping centret nere vid hamnen- väldigt turistigt och dyrt men ändå värt ett besök. Däremot skulle jag mest strosa runt än att käka på restaurangerna etc..
 • Robben Island– ta färjan ut till gamla fängelseön där bl a Nelson Mandela suttit fängslad. Få en guidad tur av en fd fånge. ZAR: 200.00/person..turen tar ca 3/5 timme…Personligen tycker jag att det är lite överreklamerat men har man gott om tid i Kapstaden så är det ett givet..
 • Kirstenbosch botaniska trädgård– Ett definitvt måste för alla blomintresserade! Tips för alla: under sommarmnaderna hålls det utomhus koncerter i parken varje söndag eftermiddag. Kanonfin stämning och man kan ta med picknick..Very Nice!
 • Besök Kap halvön– Godahoppsudden, Cape Point, pingvinkolonin, fiskebyarna etc, etc..personligen tycker jag iochförsig att man gott kan spendera ett par nätter här nere men då är jag ju lite partisk 🙂
 • Vindistrikten– Bara ca 20 min utanför stan hittar man de äldsta vingårdarna i Constantia området. Andra områden: Stellenbosch, Paarl och Franchhoek…men även Darling och Tulbagh har många bra vinproducenter
 • Strosa runt i Camps Bay
 • Long street– Nattklubbar, barer etc..-väldigt mycket backpackers och internationella
 • Kloof Street– massa bra restauranger

Listan är som sagt väldigt lång så man kan gott och väl spendera 5 nätter el mer i denna underbara stad.Vill man ha hjälp att hitta boende och sätta ihop ett reseförslag så mailar man mig på info@sydafrikaexperten.se Det kostar absolut inget extra att boka genom oss och vi ställer fullständiga garantier till kammarkollegiet.

(Visited 91 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , ,
3 comments on “Som turist i Kapstaden…del 1
 1. Anonym skriver:

  Hej!
  Jag undrar om jag kan få maila dig lite frågor angående min familjs Sydafrika resa. Vi ska resa dit över jul och nyår, kanske behöver vi guide någon dag. Har du ett mailkonto dit jag kan skicka lite frågor?

  mvh Elisabeth

 2. admin skriver:

  Visst kan man maila mig med frågor:

  minna_n@hotmail.com

 3. Anonym skriver:

  Hej!

  Intressant sida!

  Jag ska ner till Kaps. i dec och var där 4 nätter bara innan jag åker vidare, vart rekommenderar du att bo då? Mitt i Kap eller norr om, söder, väster eller öster? Vid havet?

  Mvh
  Monika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.