Safari på Shamwari inkl transfer

I år har vi haft en hel del bokningar på Shamwari Private Game Reserve*****, som är ett lyxigt viltreservat, drygt en timmes bilresa nordost om Port Elizabeth och därför har jag nu satt ihop ett 3-nätters safari-paket inkl t/r transfer från Port Elizabeth flygplats.

Många är ju av åsikten att det i princip bara är Krugerområdet som erbjuder riktigt bra safari i Sydafrika, men jag måste faktiskt säga att Shamwari, håller minst samma klass som de flesta lyxlodger i Kruger.
  Fördelen är ju att det ligger en kort flygresa från Kapstaden, alternativt att man kombinerar med en bilresa längs Garden Route, plus att det ligger i ett helt malaria-fritt område.

När jag och Fredric besökte Shamwari för några år sedan, imponerades vi extra mycket av de extremt kunniga guiderna och den höga service-nivån överlag. Vi kände oss så omhändertagna och safarin var superbra med fler djur än på många andra ställen vi besökt och reservatet är stort så man slipper se massa stängsel som det lätt blir i de mindre reservaten.

Många kanske känner igen Shamwari från tv-serien med samma namn som visas på Animal planet, där man får följa reservatets veterinärer och guider i deras dagliga arbete. I tv serien hamnar många av djuren på Shamwaris rehabilitation centre, och bor man på någon av lodgerna, ingår ett besök på centret.

Det är inte direkt billigt med safari på Shamwari och man får räkna med ca 3700kr per person och natt och uppåt, beroende på vilken lodge man väljer och vilken tid på året man reser,  men vill man unna sig något extra och vara med om en upplevelse utöver det vanliga, så tycker jag det är värt varenda krona.

Vill man komma ner i pris, är ett tips att boka in sig i deras “Explorer camp” som är en 2-dagars “walking safari” där man bor i enklare tält och inte i en lyxig lodge. Varje dag förflyttar man sig till fots och dessa vandringar kan ta upp till 4 timmar per dag och jeepen används bara om man behöver transportera gästerna en viss sträcka. En annorlunda och mer Back to Basics upplevelse. Kostar från ca 2200kr per person och natt .

Vårat 3-nätters paket inkl transfer kan ni läsa om HÄR. 

(Visited 98 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.