Nelson Mandela fyller 90 år


Idag har varit en dag av gratulationer här i Sydafrika. Madiba, el Nelson Mandela som restan av världen känner till honom som, fyller 90 år. Kan ni tänka er! På radion har de föjt firandet och om och om igen får man höra olika tal Mandela hållit till folket som t ex öppningstalet till nationen i Maj 1994. Wow alltså! Har nog hört detta tal ett hundra tal ggr då jag guidat och spelat den i bussen men den ger mig fortfarande gåshud…Vilken människa! Vad skulle Sydafrika varit utan vår Madiba?
Vilken annan ledare är lika ödmjuk som Mandela? Har insprierat en hel nation och ett helt folk som han? Nej, Sydafrika gör rätt i att hylla sin “fader”… Mandela Rocks!

(Visited 90 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:
3 comments on “Nelson Mandela fyller 90 år
  1. Fredrik skriver:

    Nelson Mandela är OCKSÅ en fd terroristledare. Glöm inte det! Han har ansvaret för en hel del otrevligheter där många oskyldiga dödats. Och idag är S A ingen demokrati utan en stat styrt av ANC. Dåligt dessutom…

  2. admin skriver:

    helt ok att du tycker sa…jag sager inte att Mandela ar perfekt men tycker anda att man ska uppskatta det arbete han gjort har nere for alternativet (apartheid) hade formodligen fortsatt bra mycket langre om det inte varit for honom…plus att vet inte om du kommer ihag nar Chris Hani blev mordad -93 men om det inte varit for Mandelas otroliga tal till folket om att inte agera med vald sa hade formodligen hela fredsprocessen misslyckats etc..jag tycker helt enkelt att Mandela gjort mycket bra, impad av att han faktiskt blivit sa gammal som 90 och tycker han ar vard den uppskattning som han far. Jag haller dessutom helt med dig ang ANC. Sydafrika har stora problem idag och det marker vem som helst som bor har nere..men detta var inte nat som jag tankt ta upp i det inlagget. Tack for kommentaren..kul nar nagon laser. Minna

  3. Anonym skriver:

    Utan Mandelas insatser skulle det se ut likadant som hos grannen Zimbabwe. Dagens Sydafrika saknar en likadan ledare som Mandela säg vad du vill Fredrik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.