Mammaledig

Idag är tanken att det ska vara min sista dag på jobbet. Vilken konstig känsla!

Som egen-företagare blir det självklart väldigt många timmar och framförallt kvällar och helger och annat man fått offra, så att nu helt plötsligt vara ledig känns minst sagt främmande.

Sydafrikaexperten har ju varit min bebis de senaste 5 åren…

Har ett fåtal bokningar som vi försöker bli klara med och Fredric kommer ju köra på “som vanligt” så företaget kommer ju rulla på men jag har lovat att hålla mig borta från kontoret och vila upp mig nu innan vår efterlängtade bebis förhoppningsvis gör entré inom kort.

Sedan får vi se hur det blir framöver. Hela juni kommer vi iallafall ha stängt och sedan är det ju dags att börja förbereda inför nästa säsong som för oss börjar lite tidigare än vanligt..Har en hel del bokningar redan i aug-sep…Blir med andra ord ingen “vanlig” mammaledighet utan kommer nog få ta den i omgångar och ta ut strödagar här och där men det har vi ju varit inställda på hela tiden.

Vi har ju en enorm fördel genom att vi jobbar hemifrån och är båda involverade i företaget och på så vis kan bytas av.
Detta med föräldraledighet är ju något som vi i Sverige länge legat före stora delar av världen och vi ska vara enormt tacksamma för systemet vi har.

I Sydafrika får man vanligtvis som mamma 4 månaders obetald mammaledighet (pappan får några dagar ledigt vid barnets födsel) and that´s it!

(Visited 292 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.