Lucka 19: Nytt hopp för Sydafrikas framtid

För ett par dagar sedan valdes en ny partiledare för ANC och jag är så glad att det blev Cyril Ramaphosa som vann valet, för nu känns det äntligen som att det tänts ett litet hopp för framtiden.

Har nog inte undgått någon hur den nuvarande presidenten Jacob Zuma, missbrukat sin maktposition och med hundratals olika korruptions-anklagelser mot sig, är det en tidsfråga innan han kommer tvingas avgå.

Men då är frågan naturligtvis vem som skulle ta över efter honom och tyvärr finns det en hel uppsjö av korrupta politiker inom ANC, så därför är det så otroligt glädjande att det var just Cyril Ramaphoso som fick flest röster, eftersom hans största konkurrent var Jacob Zumas exfru, som på många sätt är av samma skrot och korn som sin fd make.

Ramaphosa är en fd fackföreningsledare och en av Nelson Mandelas närmaste medarbetare, som lämnade politiken när det blev klart att Thabo Mbeki skulle ta över efter Mandela, och har haft en väldigt framgångsrik karriär inom näringslivet sedan dess och är idag en av Sydafrikas rikaste personer.

2012 återvände han till politiken med löfte om att bekämpa korruption och att stärka landets ekonomi.

Han har sedan sin comeback, lyckats bli vice president och nu som ny partiledare har han drygt ett år på sig att ena ANC inför nationella valet 2019.

Blir väldigt spännande att följa och stora frågan är såklart när och hur Zuma kommer avgå, och framförallt, kommer Ramaphosa se till at Zuma tillslut ställs inför rätta???

I vilket fall som helst så är det lite som att hela Sydafrika drog en lång suck av lättnad i söndags när valresultatet kom.

(Visited 194 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.