Lördagspyssel

På helgerna har jag ett avtal med mig själv…Jag kan jobba om jag vill och känner lust för det, annars tar jag helt enkelt ledigt.
Jag jobbar i snitt ca 80 timmar under veckodagarna vilket är ganska mycket, så ska jag orka fortsätta hålla glädjen och lusten uppe, gäller det att hitta en balans…Jag behöver ju vårda det viktigaste jag har… nämligen min relation med Fredric…

Att hitta en bra balans mellan jobb och privatliv har alltid varit min största utmaning (alltid varit mer el mindre arbetsnarkoman) och eftersom man jobbar hemifrån en hel del, är det lätt att hamna i en ond cirkel där allt kretsar kring jobb.
Så detta är något jag verkligen försöker bli lite bättre på genom att hitta små luckor i vårt hektiska schema, där vi bara är…

Vi har exempelvis en date-dag i veckan..

Vissa tycker kanske det är löjligt när vi är förlovade och sambos sedan länge, men för oss är det en av de största anledningarna till att vardagen funkar. Vi behöver de där små stunderna…Bara han och jag.

Sen gäller det också att inte gå på varandra..Vi jobbar ihop och lever ihop.. så även det är en balans… Ibland behöver man göra saker på varsitt håll.

Idag var en sådan dag. Jag vaknade tidigt och hade lust att jobba…och Fredric ville åka in till stan och gå på marknad…

Jag gjorde ordning ett nytt Startpaket i Kapstaden med ett 4-stjärnigt boende alternativ, samt en sida om Safari i Sydafrika.

Fredrik och Inka åkte in till stan och gick på City Bowl Market on Hope och åt god frukost och kikade runt lite.

City Bowl Market på Hope street i Kapstaden

På marknaden finns det gott om godsaker…

Sen åkte de och storhandlade inför nästa vecka.

Nu ska vi åka och hämta upp bekanta till oss som bor på Guesthouset och gå och se Amazink för första gången på riktigt i år. När vi var där för några veckor sedan var det ju bara massa pressfolk m.m så de bjöd på mat osv. Ska bli kul att se hur allt funkar med det nya upplägget…

Trevlig helg!

(Visited 57 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , , , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.