Hysteriskt telefon samtal

Igår morse när jag körde ut från Timbavati efter ett dygn utan täckning på mobilen så upptäckte jag ett antal telefon medelanden.

Visade sig vara tanten som äger huset jag hyr. Hon var helt i upplösningstillstånd eftersom grannen hade ringt henne och undrat vart jag tagit vägen. Enligt Norma, min landlady, så fullkomligen svämmar min postlåda över med post och ljuset har varit tänt i flera dagar så min granne oroar sig nu för att det kommer locka till sig inbrottstjuvar och larmat min landlady.

Ytterligare ett par meddelanden senare så skriker tanten åt mig att jag måste ringa henne BUMS!

Sista meddelandet är från min chef, tanten hade alltså tagit sig tid till att komma upp till mitt kontor för att se vart jag håller hus. Efter att jag varit borta i 2 dagar! Min chef sa åt henne att lugna ner sig och att jag måste kunna få åka bort i ett par dagar utan att det ska kallas på polis men tanten var helt oresonlig.
Mycket märkligt.

Det hela slutade med att min chef fick åka hem till mig, samla in den “översvämmande” posten som visade sig vara étt reklamblad och sen ringde jag upp henne och tackade för omtanken men förklarade för Norma att detta hör till mitt jobb och att det inte är första el sista gången som jag kommer åka bort en vecka el så och att det nu får vara nog. Hon blev lite sur men so be it. Jag menar, ärligt. Fantastiskt att grannarna har koll på en men detta tar nog priset!

Nu har jag satt min Neighbourhood watch kompis på patrull med jämna mellanrum förbi mitt hus så kan häxan se att det minsann inte går någon nöd på stackars huset…Only in Africa!

(Visited 83 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.