Hyra bil i Sydafrika

Förutom att förmedla boende på B&B´s och hotell, är det många som kontaktar oss för att få hjälp att hyra bil när de ska köra runt på egen hand i Sydafrika.

Vi använder flera olika företag men vår favorit är nog ändå Aroundabout Cars. De har förhandlat fram egna priser hos de större uthyrningsfirmorna och bokar man genom aroundabout cars, ingår det nästan alltid 2 gratis förare och deras envägsavgifter m.m är också nästan alltid lite lägre…

Vi har en egen bokningsportal som ni hittar HÄR 

Man får självklart samma priser genom oss, som om man bokar direkt via hyrbilsföretaget, och bokar ni via vår länk så gynnar ni ju vårt lilla företag 🙂

Är super enkelt att boka själv men självklart kan vi hjälpa till med bokning om man inte är helt säker på vilken bilgrupp som har plats för en familj på 4 personer, el bara vill vara helt säker på att det blir rätt.

Vårt stora problem här nere är att det inte finns några kombibilar, så ofta är bagageutrymmet minimalt om man reser som familj.

Ofta slutar det med att kunden bokar en minibuss för att vara på säkra sidan att alla ska få plats.

 Och dessa bokas upp snabbt så se till att ni är ute i god tid!

En sak man ska tänka på om man ska göra en längre resa genom Sydafrika, är att nästan inga hyrbilsföretag täcker skador på däck el rutor i sina vanliga försäkringar, utan detta får man oftast lägga till när man väl är på plats. Kostar oftast allt mellan R15-45 extra per dag. Läs noga igenom vad som gäller för det företag ni bokat genom.

En annan sak som förändrats bara sedan början av året, är att flera av hyrbilsbolagen inte längre tillåter sina bilar att bli körda genom SWAZILAND.

 Är många som kör igenom Swaziland under sin “Stora Sydafrikaresa” och har inte hyrbilsföretaget blivit informerade om att ni planerar att ta bilen över gränsen, och någonting händer i Swaziland, så står man helt utan försäkring. Kan bli riktigt dyrt!

Dessutom ska man kolla upp vad som gäller ang Internationellt körkort el inte då det varierar mellan olika företag. Man ska klara sig på svenskt körkort i Sydafrika, MEN det finns ett fåtal företag som kräver internationellt körkort för att man ska kunna hämta ut bilen..så återigen..läs noga vad som gäller.

(Visited 94 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.