Halvvägs genom första turen

Har ledig dag i Cape St Francis i början av Garden Route.
Haft en minst sagt händelserik resa med safari i Kruger, långa köer för att komma ut ur Swaziland, flodhästar i St Lucia och underbar vandring i Drakensberg… Tyvärr 11 gäster som fick vänta en hel vecka på sitt bagage från Munchen så det har självklart ställt till en del problem..Inte det lättaste att försöka hitta klädaffärer i bushen…

Men nu har vi kommit till mina hemtrakter: garden Route och västra kapprovinsen och det känns jättekul att vara tillbaka. Har t om min gamla chaufför från mitt förra jobb med på den här sträckan så det känns precis som förr i tiden. Hade en skitdålig chaufför första delen av resan som knappt städade bussen och var mer intresserad av rökpauser än att se efter gästerna så det här känns som rena lyxen.

Imorgon fortsätter vi mot Knysna med några stopp i bl a Tsitsikamma National Park, en marin park med dramatisk kust och en fin hängbro man kan promenera till. Sedan ett stopp i Plettenberg Bay för lunch och kvällen i Knysna…

Idag ska jag försöka lapa lite sol…

(Visited 63 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: ,
One comment on “Halvvägs genom första turen
 1. maja skriver:

  hej! å så roligt att hitta denhär bloggen 🙂

  jag funderar på att studera juridik på NMMU i Port Elizabeth nästa termin, men har inte riktigt fått någon känn för hur det är i PE.

  Har du varit där och tycker du i så fall att det skulle vara en trevlig stad att bo i? jag skulle nämligen vilja vara i en mindre stad m härlig natur, nära till naturreservat osv, än i en storstad. Därför tänker jag på PE och inte på kapstaden..

  det är så svårt att veta tycker jag 🙂 skulle verkligen vara jättesnällt om du ville skriva lite om PE, tack för en rolig blogg!

  Vänliga hälsningar /maja

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.