Dags att packa ihop…

Om bara några få dagar så är vår tid här på Tempel Wines till ända, och det är dags att packa väskorna mot nya äventyr.

Det har varit en fantastisk upplevelse att få vara här…Kul med alla gäster och att få hålla vinprovningar m.m. Är verkligen en dröm som gått i uppfyllelse: att få prova på livet på en vingård.

tempel main house liten

Men framförallt har vi som familj fått massa kvalitetstid tillsammans.

Dessutom har vi haft mina svärföräldrar här på besök i ett par veckor (faffa och hamma som Wilmer kallar dem) och det har varit GULD värt.

Är underbart att få se glädjen både hos farföräldrarna och hos Wilmer..och jag ska villigt erkänna att även om det är fantastiskt  att få hänga med sin son hela tiden, så uppskattas det enormt när man får lite avlastning och hjälp, för visst fasen kan en trotsig 1.5 åring gå en på nerverna! Just nu är det mycket nej, nej, nej..och får han inte precis som han vill, så rasar världen!

STORT TACK till er S & L för att ni alltid ställer upp och finns där när man behöver det.

 

faffa och wilmer april 2016

Tänk om man kunde få hänga med “faffa” jämt!

Vi flyger inte tillbaka till Sverige förrän 10 maj så vi har fortfarande några veckor kvar här i Sydafrika. Planen är att göra en kortare road trip längs Garden Route för att besöka en del guesthouses som vi redan använder, men också att hitta lite nytt. Och sedan flyger vi upp till Kruger-området för en 3 nätters safari på Umlani. Ska bli sååå kul!

På det stora hela så kommer vi självklart sakna Sydafrika massor eftersom detta fortfarande känns väldigt hemma, men det är första gången som iallafall jag känner att jag inte MÅSTE bo här.

Tidigare har vi alltid pratat om hur och när vi ska flytta tillbaka, men efter den här vändan så känner jag mig väldigt nöjd och tacksam om jag kan få ha båda delarna. Att ha en bas i Sverige där vi ändå har en bra, fungerande vardag och framförallt, familjen nära. Men att kunna åka tillbaka till Sydafrika med jämna mellanrum och på längre sikt, ha någon slags bas/ semesterboende el dylikt även här.

Vi har fortfarande inte kommit så långt så att vi gjort oss av med vårat förråd med alla möbler och saker här i Sydafrika, och vår bil här nere behåller vi också ett tag till, men det är skönt att ha blivit vän med tanken att Sverige funkar och att vi inte behöver ha den där ständiga ångesten över att kanske har vi tagit fel beslut, el varför lämnade vi SA?

Nej, det känns helt ok och efter nästan 20 år utomlands så kanske det faktiskt är dags att prova på Sverige på riktigt?

(Visited 309 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized
One comment on “Dags att packa ihop…
  1. Marie skriver:

    Åh, den där vingården ser ju bara fantastisk ut! Det hela blir ju lite klurigare när barnen börjar komma upp i skolåldern med. Vi bor på Nya Zeeland, men min man Nicke sa häromdagen att Hawaiian airlines sökte IT-personal med hans profil. Hade vi inte haft barn hade jag sagt, ja vi kör! Jag hade lätt kunnat bo ett par år där och ett par år här, men det hade inte känts rättvist mot vår son. Dra upp honom från skolan och vännerna hela tiden. Sådant blir ju viktigare och viktigare för dom små liven. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.