Bites & Sites i Stellenbosch

Igår fick jag följa med på en av Bites & Sites guidade walking tours i Stellenbosch 🙂

Bites & Sites är ett litet, personligt guideföretag som specialiserar sig på vandringsturer i Stellenbosch.
 Temat är mat och man erbjuder flera olika koncept.
På den populära “Classic Cape Cuisine walk” får man lära sig mer om ursprunget till flera populära Sydafrikanska maträtter och snacks. Man får bl a smaka på Rooibos te, rusks (sydafrikanska skorpor) och Biltong som är torkat kött.
Man promenerar från ställe till ställe och längs vägen berättar guiden Hanli, mer om Stellenbosch historia.
Turen som jag följde med på heter: Gourmet wine walk och på denna 2-3 timmars tur besöker man 3 olika ställen, där man får prova vin, ihop med små tilltugg som speciellt valts ut till de viner man provar.Ett glas bubbel ihop med en “fritter” från Nigeria och små räk knyten på CognitoTrevligt koncept tycker jag och det märks at Hanli brinner för det hon gör.

Vill man få en mer “Hands on” upplevelse så anordnar hon även mat lektioner där man kan lära sig att laga antingen Xhosa mat hemma hos en “mama” i townshipet, eller en Cape Malay måltid hemma hos en färgad kvinna.På Bramptons hade de matchat 4 olika viner med 4 små snacks

 Eftersom Hanli bara har mindre grupper så gäller det att boka i tid och detta kan man göra genom att kontakta mig på info@sydafrikaexperten.se

(Visited 76 times, 1 visits today)
Publicerad i Uncategorized Taggar: , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Minna Nilivaara Möller

Sydafrika-Minna

Om mig

Jag som skriver den här bloggen heter Minna och är en reslusten tjej från Värmland.
Efter att ha jobbat och bott i länder som Australien, USA, Irland och Kanada, hamnade jag av en slump i Sydafrika 2007 och föll pladask för detta underbara land.

Idag driver jag ett litet reseföretag med fokus på just Sydafrika och här på bloggen tipsar jag om hotell, restauranger och mycket annat, samtidigt som jag även skildrar vår vardag både i Sverige och i Sydafrika.

Sydafrikaexperten är ett litet personligt reseföretag som hjälper er med hotellbokningar, hyrbil, aktiviteter och mycket annat- till ingen extra kostnad!

Arkiv

Prenumerera på bloggen via epost

Ange din e-postadress för att prenumerera på den här bloggen och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör som 42 andra, prenumerera du med.