Igår fick jag följa med på en av Bites & Sites guidade walking tours i Stellenbosch 🙂
Bites & Sites är ett litet, personligt guideföretag som specialiserar sig på vandringsturer i Stellenbosch.
Temat är mat och man erbjuder flera olika koncept.
På den populära “Classic Cape Cuisine walk” får man lära sig mer om ursprunget till flera populära Sydafrikanska maträtter och snacks. Man får bl a smaka på Rooibos te, rusks (sydafrikanska skorpor) och Biltong som är torkat kött.
Man promenerar från ställe till ställe och längs vägen berättar guiden Hanli, mer om Stellenbosch historia.
Turen som jag följde med på heter: Gourmet wine walk och på denna 2-3 timmars tur besöker man 3 olika ställen, där man får prova vin, ihop med små tilltugg som speciellt valts ut till de viner man provar.
|
Ett glas bubbel ihop med en “fritter” från Nigeria och små räk knyten på Cognito
|
Trevligt koncept tycker jag och det märks at Hanli brinner för det hon gör.
Vill man få en mer “Hands on” upplevelse så anordnar hon även mat lektioner där man kan lära sig att laga antingen Xhosa mat hemma hos en “mama” i townshipet, eller en Cape Malay måltid hemma hos en färgad kvinna.
|
På Bramptons hade de matchat 4 olika viner med 4 små snacks |
Eftersom Hanli bara har mindre grupper så gäller det att boka i tid och detta kan man göra genom att kontakta mig på info@sydafrikaexperten.se
(Visited 76 times, 1 visits today)
Lämna ett svar